Sledujte pravidelně informace o probíhajících akcích v naší vinotéce...
Zaregistrujte se pro zasílání pozvánek
Jméno: | |
Příjmení: | |
Mail: | |
Vážení zákazníci!
Nevíte, jaké víno nejlépe podávat k určitému druhu jídla? Inspirujte se...
Bílá vína | |
Odrůda | Typ pokrmu |
Müller Thurgau | Studené předkrmy s ovocem, saláty a zeleninová jídla, drůbež. Tvrdé sýry. |
Veltlínské zelené | Ryby, drůbež, další bílá masa, zeleninové pokrmy. Tvrdé sýry. |
Ryzlink vlašský | Ryby, paštiky, drůbež. Sýry. Sladší výběry k dezertům. |
Ryzlink rýnský | Předkrmy, ryby, vepřové, telecí. Sýrové pokrmy. |
Rulandské bílé | Ryby sladkovodní, lehké úpravy vepřového, drůbež. Sýry. |
Chardonnay | Ryby mořské, korýši. Drůbeží maso. Sýry. |
Sauvignon | Uzené ryby, drůbež, ovoce. Sýry. |
Muškát moravský | Dezerty. Studené předkrmy – paštiky. |
Veltlínské červené rané | Krémové polévky, maso s omáčkou, saláty. Sýry. |
Tramín červený | K dezertům a předkrmům. Sýry. |
Neuburské | K vepřovému masu, k polévkám. Sýry. |
Rulandské šedé | Ryby, drůbež. Úpravy mas se smetanovými omáčkami. |
Červená vína | |
Odrůda | Typ pokrmu |
Svatovavřinecké | Výraznější úpravy mas, uzené maso. Drůbež – husa a kachna. Sýry. |
Frankovka | Tmavé maso výraznější chuti. Kořeněné úpravy. Sýry. |
Zweigeltrebe | Studené předkrmy z hovězího masa, těstoviny. Sýry. |
Modrý Portugal | Tmavé maso, zvěřina např. zajíc, bažant. Kozí sýry. |
André | Tmavé maso, uzené maso, uzeniny. Měkké sýry s bílou plísní. |
Rulandské modré | Zvěřina. Sýry s ušlechtilou bílou plísní. |
Cabernet Sauvignon |
Tmavé maso, biftek, zvěřina. Kozí a ovčí sýry. |