Jaké víno k jídlu

Vážení zákazníci!
Nevíte, jaké víno nejlépe podávat k určitému druhu jídla? Inspirujte se...

Bílá vína
Odrůda Typ pokrmu
Müller Thurgau Studené předkrmy s ovocem, saláty a zeleninová jídla, drůbež. Tvrdé sýry.
Veltlínské zelené Ryby, drůbež, další bílá masa, zeleninové pokrmy. Tvrdé sýry.
Ryzlink vlašský Ryby, paštiky, drůbež. Sýry. Sladší výběry k dezertům.
Ryzlink rýnský Předkrmy, ryby, vepřové, telecí. Sýrové pokrmy.
Rulandské bílé Ryby sladkovodní, lehké úpravy vepřového, drůbež. Sýry.
Chardonnay Ryby mořské, korýši. Drůbeží maso. Sýry.
Sauvignon Uzené ryby, drůbež, ovoce. Sýry.
Muškát moravský Dezerty. Studené předkrmy – paštiky.
Veltlínské červené rané Krémové polévky, maso s omáčkou, saláty. Sýry.
Tramín červený K dezertům a předkrmům. Sýry.
Neuburské K vepřovému masu, k polévkám. Sýry.
Rulandské šedé Ryby, drůbež. Úpravy mas se smetanovými omáčkami.

  

Červená vína
Odrůda Typ pokrmu
Svatovavřinecké Výraznější úpravy mas, uzené maso. Drůbež – husa a kachna. Sýry.
Frankovka Tmavé maso výraznější chuti. Kořeněné úpravy. Sýry.
Zweigeltrebe Studené předkrmy z hovězího masa, těstoviny. Sýry.
Modrý Portugal Tmavé maso, zvěřina např. zajíc, bažant. Kozí sýry.
André Tmavé maso, uzené maso, uzeniny. Měkké sýry s bílou plísní.
Rulandské modré Zvěřina. Sýry s ušlechtilou bílou plísní.
Cabernet Sauvignon

Tmavé maso, biftek, zvěřina. Kozí a ovčí sýry.

lista_nabidka_home.jpg

Obrázky