Sledujte pravidelně informace o probíhajících akcích v naší vinotéce...
Zaregistrujte se pro zasílání pozvánek
| Jméno: | |
| Příjmení: | |
| Mail: | |
Vážení zákazníci!
Nevíte, jaké víno nejlépe podávat k určitému druhu jídla? Inspirujte se...
| Bílá vína | |
| Odrůda | Typ pokrmu |
| Müller Thurgau | Studené předkrmy s ovocem, saláty a zeleninová jídla, drůbež. Tvrdé sýry. |
| Veltlínské zelené | Ryby, drůbež, další bílá masa, zeleninové pokrmy. Tvrdé sýry. |
| Ryzlink vlašský | Ryby, paštiky, drůbež. Sýry. Sladší výběry k dezertům. |
| Ryzlink rýnský | Předkrmy, ryby, vepřové, telecí. Sýrové pokrmy. |
| Rulandské bílé | Ryby sladkovodní, lehké úpravy vepřového, drůbež. Sýry. |
| Chardonnay | Ryby mořské, korýši. Drůbeží maso. Sýry. |
| Sauvignon | Uzené ryby, drůbež, ovoce. Sýry. |
| Muškát moravský | Dezerty. Studené předkrmy – paštiky. |
| Veltlínské červené rané | Krémové polévky, maso s omáčkou, saláty. Sýry. |
| Tramín červený | K dezertům a předkrmům. Sýry. |
| Neuburské | K vepřovému masu, k polévkám. Sýry. |
| Rulandské šedé | Ryby, drůbež. Úpravy mas se smetanovými omáčkami. |
| Červená vína | |
| Odrůda | Typ pokrmu |
| Svatovavřinecké | Výraznější úpravy mas, uzené maso. Drůbež – husa a kachna. Sýry. |
| Frankovka | Tmavé maso výraznější chuti. Kořeněné úpravy. Sýry. |
| Zweigeltrebe | Studené předkrmy z hovězího masa, těstoviny. Sýry. |
| Modrý Portugal | Tmavé maso, zvěřina např. zajíc, bažant. Kozí sýry. |
| André | Tmavé maso, uzené maso, uzeniny. Měkké sýry s bílou plísní. |
| Rulandské modré | Zvěřina. Sýry s ušlechtilou bílou plísní. |
| Cabernet Sauvignon |
Tmavé maso, biftek, zvěřina. Kozí a ovčí sýry. |
|